Onze maatregelen om accounts te beschermen

Waarom word ik gevraagd om mijn account te verifiëren met een verificatiecode of om opnieuw in te loggen?

Wij weten dat online veiligheid en bescherming erg belangrijk zijn voor onze klanten. Daarom verbeteren wij voortdurend onze veiligheidsmaatregelen. Onze website is uitgerust met beschermingsmechanismen die ervoor zorgen dat alle gegevens die jij verstrekt veilig zijn en niet toegankelijk zijn voor onbevoegden. We controleren accountactiviteiten op verdacht gedrag en zullen je altijd waarschuwen als we iets ongewoons ontdekken.

Wat betekent het dat mijn e-mail/wachtwoord op een lijst van openbare datalekken staat?

Als we je hebben gemeld dat je registratie- of inloggegevens op een lijst van openbare gegevenslekken staan, betekent dit dat het door jou ingevoerde e-mailadres/wachtwoord is gelekt op websites die niet tot Zalando behoren. In dit geval raden we je sterk aan om uit voorzorg je wachtwoord te wijzigen op alle websites waar je dezelfde set van gebruikersnaam en wachtwoord gebruikt.

Hoe kan ik mijn account beter beschermen?

De eenvoudigste manier om je account te beschermen is door een sterk wachtwoord te kiezen. Hier zijn een paar tips:

• Maak het lang. Het gebruik van lange wachtwoorden is cruciaal voor de sterkte van wachtwoorden. Het duurt een paar minuten tot een paar weken om een wachtwoord van 8 tekens te kraken, terwijl het minimaal 34.000 jaar duurt om een wachtwoord van 16 tekens te kraken.

• Gebruik kleine en hoofdletters, cijfers en speciale tekens. Het wachtwoord 'howstrong' zou een paar minuten duren om te kraken, terwijl het een aantal weken zou duren voor aanvallers om het wachtwoord 'H0wStr0!g' te kraken.

• Gebruik wachtwoorden niet opnieuw. Het hergebruiken van hetzelfde wachtwoord voor meerdere accounts is gevaarlijk omdat het je kwetsbaar maakt voor credential stuffing-aanvallen, waarbij gelekte credentials van één site/dienst worden gebruikt op andere sites/diensten. Het is alsof je meerdere huizen hebt en voor allemaal hetzelfde slot en dezelfde sleutel gebruikt.

• Maak je wachtwoorden willekeurig. Neem in je wachtwoorden geen woorden op die verband houden met je persoonlijke gegevens, want dat zou aanvallers een voordeel geven.

• Gebruik een wachtwoordmanager. Een wachtwoordmanager is een toepassing waarmee je unieke wachtwoorden kunt aanmaken, opslaan en beheren. Het is de gemakkelijkste en veiligste manier om dit te doen.

Wat moet ik doen als ik ongeautoriseerde activiteit op mijn account opmerk?

Als je het idee hebt dat je account onrechtmatig gebruikt is, neem dan contact op met onze klantenservice zodat we je account zo snel mogelijk kunnen deactiveren en verder onrechtmatig gebruik kunnen voorkomen. Onze specialisten zullen je adviseren over verdere stappen.

Geen antwoord gevonden op je vraag? Neem contact met ons op.
Bel ons
010 2590360
Er gelden geen hogere kosten dan de basistarieven
Bereikbaar van ma-vr (07:00 - 20:00)
Stuur ons een berichtGebruik ons contactformulier om ons een bericht te sturen. Het kan tot twee dagen duren voor je een antwoord krijgt.
Stuur een bericht